Trim + tömkörning

I Lördags så blev det trim på Harry! Han var från början lite ostadig vilket han har varit i början nu ett tag.. Men han släpper ändå hyffsat fort och gör sedan övningarna väldigt fint! Nu har vi under ett tag jobbat väldigt mycket med samlingar i galoppen så nu tänkte jag börja göra lite samlingar i förvänd galopp. 
Han var hur som helst väldigt mjuk, känslig och pigg! :) Super roligt att rida med andra ord!
Wilma va med och fotade så det blev även lite bilder :) 
 
På trickträningen så skötte han sig väldigt bra också!
 
Travade av honom på bilden ovanför :P
Fina Barry <3
 
I Söndags så tömkörde jag i ca 25 minuter, han var sååå fin i högervarvet men var stelare och svårare i vänstervarvet. Därför la jag linan runt bakbenen så jag kunde rama in honom lite mer vilket gick bättre och sedan släppte han lite mer. Man såg en tydlig skillnad på att han trampade under mer och höjde ryggen mer än vad han tidigare gjort vilket är roligt! :)
 
Efteråt fick Elsa rida lite vilket hon gjorde så himla bra! :)
 
Instagram bild från tömkörningen 
 
 

Dagen klar - 2 hästar ridna och 1 trickad

Började med att mocka ut hela Harrys bädd, brukar göra det ca 1 gång i månaden och lägga på stalosan oså :)
 
Till något mer intressant, började med Pondus idag. Tog in honom och borstade väldigt länge. Var heeelt själv i stallet vilket nästan var skönt. Jag brukar tycka det är lite jobbigt annars då jag gärna pratar med någon hela tiden men det löstes med en radio ;)
 
I vilket fall så la jag mycket tid på övergångar skritt-trav idag på Pondus, framförallt på serpentiner. För första gången kände jag att han släppte lite i galoppen också. Han jobbade på så bra pojken :) Han blev väldigt svettig efteråt, skrittade av honom för hand i skogen i 15 minuter.
 
Finaste Pondus! Hans ägare hade klippt pannluggen på honom och jag tycker han blev såååå gullig hihi :')
 
Efter det så var det Harrys tur. Eftersom jag är väldigt långsam så tog det typ 3 timmar innan vi kom iväg. Det vart en hel del borstning, mys osv. Tillslut kom vi iväg till skogen i alla fall! Han var väldigt fin och positiv. Red i typ 30 minuter. 
 
Fina Barry i solnedgången <3
 
Efter detta så skulle Harry tricktränas, detta startade egentligen som mitt gymnasiearbete. Ska skriva mer om det någon annan dag. I vilket fall så gick det superbra idag och han var nere i buga i typ 1 sekund och jag typ flög iväg av lycka haha... Hanna filmade gången efter och då gick han inte riktigt ner vilket inte gör något då han fattade vad han skulle göra iaf!!! Bästa hästen :)
 
Printad från en film så därav kass kvalle och svårt i få perfekta tillfället ;) 
 
 

GODDAG

Idag har jag varit inne i stan och fixat min balklänning så nästa vecka är den helt klar! :D
 
Nu ska jag åka upp till stallet å trimma Pondus lite, ska även rida ut harry en sväng i skogen :) myspys i detta underbara väder!! 
 
bild på naken harry för någon vecka sedan :)
Bästa Jonna har redan varit uppe och tagit av Harry och Pommen sina täcken :)
 
Visa fler inlägg