Harry de senaste dagarna

Nu har Harry fått gå igång lite mer igen.
 
I Fredags så testade jag att trava lite, en kort sträcka utomhus. Han var fin oså!
 
I Lördags så red jag på banan. Harry var jättefin faktiskt! Han gick väldigt stadigt och hade ett fint och luftigt steg. Han joggades bara runt fyrkanten i växlande tempo. Men det brukar vara en utmaning att få honom å gå frammåt ordenltigt. Här var han pigg och frammåt och gick lätt reglera tempo och form :)
 
I Söndags så red jag ut en kortis. Han var lika fin då. Travade en liten sträcka ute. Vi hade släppt ihop Harry & Pommen med Arne på morgonen så jag ville se att han var hel då han och Arne bråkade ganska rejält i början. Men som det ser ut nu så är dom BFF:s! Såå söta tsm :)
 
Igår, (måndag) så red jag en längre sväng i skogen. Ska egentligen trimma varannan dag men banan var ganska hård och i med att hans ben har varit svullet så ville jag inte riskera något. Han var i alla fall JÄTTEFIN! Testade att galoppera lite också likaså där var han superfin! 
Det är så himla roligt att vi fortfarande utvecklas varje dag. För 2 år sedan så hade jag ALDRIG i hela mitt liv ridit ut på ett tränsbett, jag hade inte travat eller galopperat på hemvägen, jag hade inte gjort något annat än skritta när det var mörkt och snö! Men det går bra nu, han lyssnar jättefint. Jag är så glad över min fina häst <3
 
Efteråt fick Elsa och Olle skritta några varv var på banan! :)
 
Idag ska Harry förmodligen vila då jag har mycket plugg.. 
 
 

Kommer du att behålla Harry trots att du fyllt 18??

Fick denna frågan i en kommentar. Så för er som undrar:
Harry ska inte säljas. Jag ska behålla honom hela hans liv.
Det är inte för mitt ego eller så men jag känner att jag och Harry är långt ifrån klara med varandra. Vi har mycket kvar att lära tillsammans. Dock känner jag mig färdig med just honom på tävlingsbanan. Jag känner att vi kan inte prestera där tilsammans, i alla fall inte i dressyren. Så han kommer att få gå några Pay & Jumps detta året bara. 
 
Så jag ser alltså ingen anledning till att sälja honom. Senare när jag ev får ta över en storhäst så kanske jag skaffar någon som vill hjälpa mig med Harry lite. Men det är ju om något år isf.
 
Först var också tanken att Hanna skulle tävlat Harry detta året. Och är det så att hon vill komma ut på någon dressyrtävling och jag känner att Harry kan gå det så får hon göra det. Men Hanna har skaffat ny ponny nu och har ju lite att göra med den lixom. Men möjligheten finns i alla fall för henne :)
 
så NEJ han ska inte säljas, och JA jag ska behålla honom! 
 
Fina vän <3
 

Harrys ben

Harry har nu vilat under 1 veckas tid. Han reds i onsdags förra veckan för att kolla om han var halt, vilket han inte var. Senan var den dagen väldigt fin.
 
Dagen efter såg den lite konstig ut men det gjorde även andra frambenet. När jag sedan bad Marika kolla på kvällen. (skittade ut med det på dagen), så var den väldigt dålig. 
Vi trodde att det var någon slags senskada men det blev bättre dagen efter och nu är det helt borta och har varit i några dagar. Så idag ska jag testa att skritta. Uppkommer minsta svullnad igen så åker jag direkt till kliniken. 
 
Ska även ringa dom och fråga hur dom tycker att jag ska göra nu med nattlindor, kylning osv.. 
 
Istället har jag ridit Arne en hel del. Har trimmat åså, han har varit superfin!
Klippte honom igår så det ska bli lite lättare för honom. Han fick även ett hjärta på rumpan, sååå söt :)
 
Har dessutom visat Zandy för några köpare, jag och Zandy är inte direkt BFF:s så de va väl kanske inte så bra men det var bästa möjliga lösningen då. Nu är hon i alla fall såld.. 
 
Min fina Harry <3
 
Visa fler inlägg