Veterinären

Ja, i Onsdags var vi med Harry i Vaggeryd hos bästa Katta! I alla fall så var Harry inte längre halt på höger fram vilket kändes skönt. Dock var han halt på vänster fram istället. Detta trodde hon främst var en överbelastning eftersom han faktiskt var extremt halt på höger fram. På böjprovet visade han väldigt mycket hälta vid böjning av kotled vänster fram. Den bedövades och då kom lite hälta vid armbågen vänster fram på böjprov.
 
Vi röntgade i alla fall båda frambenen där vi kunde hitta en liten artros på vänster framben framförallt på framsidan av benet. Katta tyckte ändå att det var hyfsat lite för hans ålder och eftersom ingen artros fanns på höger fram så antar vi att den finns på vänster fram för att Harry går konstigt med det benet (vilket han har gjort i hela sitt liv). Han lägger all sin vikt på yttersidan och går i princip bara på en liten sida på yttre delen av hoven. Dessutom hade han en minimal vrickning på vänster fram för två år sedan. 
 
Så en kotledsinflammation som förmodligen har uppstått efter att detta funnits och blivit mycket värre efter hältan på höger fram. Han är alltså sprutad med cortison och tuppkam i kotleden vänster fram. (Armbågen bedömdes som extremt liten smärta så att vi inte behövde spruta där.) Han har ätit metacam i 4 dagar, går i sjukhage och promeneras varje dag.
 
Vi kollade även hans tänder när vi var där. En liten slipning på en tand var det som behövdes. En gammal skada på 2 tänder från ett bett fanns också men det behövdes inte göras något åt det.. :P
 
Såhär söt va Harry när han hade blivit nerdrogad med typ 6 sprutor... haha..
 
Ja och hon trodde han skulle bli helt återställd efter en behandling så vi ska tillbaka om 3 veckor..
Men ja, min jävla otur har trätt fram så så enkelt kan det ju omöjligt vara!! Så ja, idag var Harry ganska halt i skritten på promenaden så det första jag ska göra imorgon är att ringa Vaggeryd igen...
 
Trodde knappast på att det skulle vara så enkelt i vilket fall så ja..
 
Sålänge har jag ridit lite på Pondus, så himla fin var han häromdagen <3
 
Nu i veckan har jag blivit med en liten söt Marco också, en tjej i stallet behöver lite hjälp så jag ska rida och ta hand om honom lite också!! :)
 
 
#1 - - Annika Nilsson:

Hej!
Efter mycket googlande hittade jag nu äntligen fina Braveheart. Har undrat länge vart han håller hus, hur han mår och hur det går för honom. Väldigt roligt och skönt att veta att han har hamnat på ett bra ställe! Tråkigt att höra att han är sjukling just nu, håller tummarna att han snabbt blir frisk! Otroligt vad vit han har blivit! Roligt att kunna läsa om honom.
Med vänlig hälsning,
Annika, Bravehearts fd ägare
aannikanilsson@hotmail.com
Varberg