Veterinären

Ja, i Onsdags var vi med Harry i Vaggeryd hos bästa Katta! I alla fall så var Harry inte längre halt på höger fram vilket kändes skönt. Dock var han halt på vänster fram istället. Detta trodde hon främst var en överbelastning eftersom han faktiskt var extremt halt på höger fram. På böjprovet visade han väldigt mycket hälta vid böjning av kotled vänster fram. Den bedövades och då kom lite hälta vid armbågen vänster fram på böjprov.
 
Vi röntgade i alla fall båda frambenen där vi kunde hitta en liten artros på vänster framben framförallt på framsidan av benet. Katta tyckte ändå att det var hyfsat lite för hans ålder och eftersom ingen artros fanns på höger fram så antar vi att den finns på vänster fram för att Harry går konstigt med det benet (vilket han har gjort i hela sitt liv). Han lägger all sin vikt på yttersidan och går i princip bara på en liten sida på yttre delen av hoven. Dessutom hade han en minimal vrickning på vänster fram för två år sedan. 
 
Så en kotledsinflammation som förmodligen har uppstått efter att detta funnits och blivit mycket värre efter hältan på höger fram. Han är alltså sprutad med cortison och tuppkam i kotleden vänster fram. (Armbågen bedömdes som extremt liten smärta så att vi inte behövde spruta där.) Han har ätit metacam i 4 dagar, går i sjukhage och promeneras varje dag.
 
Vi kollade även hans tänder när vi var där. En liten slipning på en tand var det som behövdes. En gammal skada på 2 tänder från ett bett fanns också men det behövdes inte göras något åt det.. :P
 
Såhär söt va Harry när han hade blivit nerdrogad med typ 6 sprutor... haha..
 
Ja och hon trodde han skulle bli helt återställd efter en behandling så vi ska tillbaka om 3 veckor..
Men ja, min jävla otur har trätt fram så så enkelt kan det ju omöjligt vara!! Så ja, idag var Harry ganska halt i skritten på promenaden så det första jag ska göra imorgon är att ringa Vaggeryd igen...
 
Trodde knappast på att det skulle vara så enkelt i vilket fall så ja..
 
Sålänge har jag ridit lite på Pondus, så himla fin var han häromdagen <3
 
Nu i veckan har jag blivit med en liten söt Marco också, en tjej i stallet behöver lite hjälp så jag ska rida och ta hand om honom lite också!! :)
 
 

Hejsannn

Harry var ohalt i några dagar förra veckan men är nu halt igen, så imorgon åker vi till kliniken i vaggeryd för hältutredning! :)
Ska bli skönt, även om han inte är mycket halt nu så känns de skönare att veta vad det är så man vet om vila/promenad hage/box är bäst. 
Kollade på världscupfinalen i dressyr häromdagen... 
 
I fredags va de lite jobbigt när de va let's dance, hoppning och greys samtidigt haha >.<
 
 

HALT

Ja, Harry har gått väldigt bra hela tiden fram tills igår. (Lördag)
Jag skulle rida ett vanligt trimpass men han kändes ovanligt stel.. Red iaf i 40 minuter arbete ungefär..
Skrittade av för hand och gick sedan in, när jag skulle vända honom i gången så hoppade han omkring. Jag testade att longera för att se och han var kraftigt halt. Han fick gå in ett tag iaf så kollade jag sen igen med hjälp av en i stallet. Han hade ingen svullnad, värme och va inte öm ngnstans.. Men hältan va lixom extrem. I högervarv på volten så gick det max 1 varv så vi gick in. Han fick sova utan lindor oså för att kunna se var det satt..
 
Imorse var han jättesvullen hela utsidan från kotan till "knäet" dock bättre med hältan. Så han fick gå i en gräshage ensam som inte blivit använd på länge så den var inte lerig.. Han gick med lindor tills jag kom 3 timmar senare. (vet förövrigt att han inte sprang då en i stallet höll koll) Då var han i alla fall inte svullen men varmare i det benet och hältan hade blivit ännu värre :( 
 
Ringde då till Jourveterinären för Hallands djursjukhus, sjukt trevliga och kunniga personal btw! Iaf så sa de boxvila tills jag pratar med vaggeryd.. Kyla och linda.. 
 
Så jag kylde i typ 20 min och sedan har han stått med bandage. Nu ikväll var han mindre halt och ingen svullnad eller värme.. Kylde och lindade om igen..  Han får stå inne fm imon iaf tills jag pratat med vaggeryd och kollat hans ben oså :)
 
Så ja, vad kan detta nu vara... min jävla äckliga vanliga otur. ajja, vaggeryd är bäst å jag tkr trots allt om å vara där trots alla dåliga minnen. De gör alltid sitt bästa! :) 
 
Såhär vacker va han idag i hagen.........
 
 
Va med Mella på tävling idag med sin bjässe häst! :) dubbelnolla ¨å strax utanför plac!! :)
 
Visa fler inlägg