Veterinären

Igår var vi i Vaggeryd igen, på kliniken och kollade upp om vi kunde hitta felet med Harry.
 
Hans symptom har varit ömhet vid buk/flank/skap och det har han visat genom sparkar när man rör, honom där och även genom att han hotar med att bitas och slickar öronen bakåt. Vissa dagar är det sämre och andra bättre..
 
I alla fall så visade han knappt något alls när vi väl var där. Men vi började med att ge honom lugnande så att de skulle kunna rengöra skapet. Sedan gick de in med ultraljud och hittade grus i botten på urinblåsan och där urinet också låg i olika skikt vilket man också såg senare när vi tog urinprov via slang.
 
De hittade även ett litet sår som dock var läkt. Det ska ändå tvättas var 14:de dag så jag har fått ett sömnmedel/lugnande preparat som ska ges då också..
 
Utöver detta tog vi ett blodprov som visade väldigt lågt järnvärde, (anemi). Det är ganska konstigt då hästar brukar (och människor) oftast får det när de har blött kraftigt, vilket han inte har. Gränsen för lågt värde på häst är 110, sist vi var i Vaggeryd hade han 103 och nu hade han 93 så det förklarar antagligen varför han varit lite tröttare nu i några dagar.. Han ska få kosttillskott med järn, koppar och andra vitaminer i form av IronXcell
 
Idag fick de tillbaka 1 urinprov och vi får tillbaka ytterligare 1 i slutet på veckan. Vad dagens urinprov visade vet jag inte men Veterinären sa att vi skulle talas vid via telefon idag eller imorgon för att se vad han ska behandlas för.
 
Åh mitt ♥ hoppas han blir bra snart.