Sitsträning

Utöver att Marika tjatade på mig så det rann svett så var även Lena i stallet och kollade när jag red. Hon är sjuuuukt grym på sitsträning och allt annat också för den delen.
Men i alla fall så visade hon mig hur jag ska förbättra den och typ flyttade 1 mm på mitt ben och det gjorde så jävla ont haha..
Så nu vet jag i alla fall hur jag ska få en bättre sits!
 
 

Trim på Mazzan och träning med Harry

Idag har jag först trimmat Mazzan. Det blev ett längre pass idag än innan. Hon har ju gått ett tag nu så jag kände att jag ville få igenom allting riktigt ordentligt.
Började även rida lite serpentiner och gjorde några volter i skritten. Lite öppna längs långsidorna och galopperade lite längre. Hon ville även byta till högergaloppen på ett vist ställe så då var jag supernoga med att visa för henne. Stog i lätt sits och jobbade henne lite för att underlätta lite. Kunde sedan sätta mig ner ordentligt och då var hon superfin! :)
 
Harry red jag för Marika och han var mycket bättre idag än vad han har varit innan. Jag började med att flytta honom på volterna och längs långsidorna i skritt, gjorde lite skänkelvikningar på diagonalen och sedan jobbade vi med traven på volterna och övade lite delar från programmet. Han skötte sig faktiskt riktigt bra idag, han lyssnade grymt bra och jag måste faktiskt säga att jag red väldigt bra också. Jag lyckades tajma det mesta trots att allt är nytt. Självklart var Marika bra också, som alltid haha ;)
Tog även lite i galoppen och vänstergaloppen sitter riktigt bra nu. Innan har det varit hans svaga men den är faktiskt bättre än högergaloppen just nu. Framförallt har övergångarna från galopp till trav blivit mycket bättre. Man kan sitta ner på honom och han sänker inte ryggen i de övergångarna längre vilket är jättebra såklart :)
 
Han gjorde även fina öppnor! :)
 
Nöjd med min pojk idag!
 
Jag & Harry, Vicky & Arne. Vackra som få ;)
 

Planering vecka 35.

Planering för hästarna denna veckan.
 
Måndag: Mazella ska först skrittas ut sedan joggas lite på banan.
                Harry ska ridas av Marika, alltså dressyr på banan.
 
Tisdag:  Mazella ska vila.
               Harry ska trimmas på banan, eventuellt lägger jag fram lite bommar och hinder.. Kanske blir det         fotografering med klänning osv ;)
 
Onsdag: Mazella ska skrittas ut.
               Harry ska ridas ut i skogen. :)
 
Torsdag: Mazella ska trimmas på banan.
                Harry ska trimmas på banan, jag ska träna för Marika.
 
Fredag:  Mazella ska vila.
               Harry ska ridas ut i skogen tillsammans med Hanna. Ev gör jag lite lösgörande på banan efteråt.
               Ev ska han även tvättas oså inför Lördagens tävling. I vilket fall ska jag putsa och packa.
 
Lördag: Mazella ska trimmas på banan.
              Harry ska tävlas! En regional LA:1 i Grankärr! :)
 
Söndag: Mazella ska skrittas i skogen.
                Harry ska skrittas på hårt underlag i ca 60 minuter.
 
Nu går Harry även inne på natten. I alla fall tom nästa Onsdag. Är det suuuuperfint väder så kanske vi släpper ut dom igen. Får se lite. Harrys ben blir så himla fina och rena när han går ute. Och jag känner inte att han blir kall, stel eller trött av det.. Men jag vill att han ska stå inne innan tävling. Och nästa vecka är det Jan-Ove träning igen så då får han också stå inne i alla fall :)
 
Visa fler inlägg